Βιογραφικό

Από τις Κοινωνικές Επιστήμες στη δημοσιογραφία και τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στις στήλες της γεύσης και του οίνου. Ραδιόφωνο, τηλεόραση, περιοδικά, εφημερίδες και διαδίκτυο καλύπτει η θητεία της Νίκης Μηταρέα στο χώρο της ενημέρωσης. Συνεργάζεται με έντυπες και ηλεκτρονικές εκδόσεις σε θέματα φαγητού, οίνου και resto-κριτικής. Γράφει στην εβδομαδιαία εφημερίδα Lifo και το lifo.gr, στο olivemagazine.gr, το περιοδικό φαγητού Κάθε Mέρα, το ειδικό περιοδικό Wine Trails, το Elle Magazine, το Votre Beaute. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Έθνος, το περιοδικό Cookbook ως ειδικός σύμβουλος, το περιοδικό Εικόνες, την οικονομική εφημερίδα Ναυτεμπορική, την ειδική εφημερίδα Αμπελοτόπι, το περιοδικό Food Guide, το περιοδικό Odyssey. Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ, μέλος της F.I.J.E.V. (Διεθνής Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων για τον οίνο και ποτά) και μέλος του Συνδέσμου «Οι Ελληνίδες του Κρασιού». Τον Νοέμβριο του 2005 κυκλοφόρησε από τα «Ελληνικά Γράμματα» το πρώτο της βιβλίο με τίτλο «Οινομαγειρέματα».  Το βιβλίο της αξιολογήθηκε το 2006 ως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής με κρασί και απέσπασε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Best Book on Cooking with wine in the World» στον παγκόσμιο διαγωνισμό βιβλίων μαγειρικής «Gourmand World Cookbook Awards 2006».